GIAMA

Συντήρηση και Καθαρισμός Δερμάτινων Ρούχων.

Η συντήρηση και ο καθαρισμός του δερμάτινου αποτελει μια απο τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας γίνονται. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές απλές συμβουλές, με μηδενικό βαθμο δυσκολίας, που μπορείται να κάνετε μόνοι σας για να διατηρήσετε τα δερμάτινά σας σε καλη κατάσταση και να εξοικονομήσετε χρηματα.
Αρχικά ξεχωρίσουμε μερικές απο τις βασικές κατεργασίες που μπορεί να έχει το δερμάτινο σας. Ανεξαρτήτως ποιότητας (Αρνί – Πρόβατο, Κατσίκι, Μοσχάρι, Χοιρινό... κ.τ.λ) , αυτό που καθορίζει την τελική εικόνα του δέρματος είναι η Βυρσοδεψεία ( επεξεργασία, κατεργασία , βαφή.. κ.τ.λ) που εχει εφαρμοστεί.
Ετσι λοιπόν σας αναφέρουμε μερικές απο τις πιο γνωστές κατεργασίες και σας αποκαλύπτουμε μερικά απο τα μυστικά μας ... :

 

Ναπα.

καθαρισμος δερματος - giama


Kαθάρισμα δέρματος κατεργασίας νάπα

Ειναι η πιο διαδεδομένη και ανθεκτική τεχνική βαφής που συναντάται στα περισσότερα δερμάτινα.

Οδηγίες Συντήρησης και Καθαρισμού Δέρματος κατεργασίας Νάπα.
Σε περίπτωση που το δερμάτινο σας έχει κάποιο λεκέ. Βρέξτε ένα πανάκι με νερό και καθαρίστε το σημείο εφαρμόζοντας απαλές κινήσεις και ελάχιστη τριβή. Για πιο επίμονους λεκέδες αντι για νερό χρησιμοποιήστε βαζελίνη και ενα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Προσοχή η εντονη τριβή μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό.
Σε περίπτωση που το δερμάτινο σας εμφανίζει ασπρίλες, πιθανότατα προέρχονται απο κακή κατεργασία. Δεν εχει αφαιρεθεί σωστα το λίπος απο τα δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν στην αγορά ειδικά λάδια που θα δώσουν μια μερική λυση στο πρόβλημα. Πρίν ομως αγοράσετε κάτι δοκιμάστε μια επάληψη με baby oil. Αφήστε το να απορροφηθεί και μετά σιδερώστε το δερμάτινό σας. Προσοχή σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει ποτε το σίδερο να έρθει σε επαφή με τα χρώματα του δέρματος. Το σιδέρωμα γίνεται απο την καλή πλευρά και πρέπει ανάμεσα στην πλάκα του σίδερου και του δέρματος να μεσολαβεί ενα ύφασμα π.χ φόδρα. Το σίδερο να να είναι σε μέτρια θερμοκρασία.
Αποφύγεται την χρήση λακ στα μαλλιά και αν δεν γίνεται , τουλάχιστον μην ψεκάζεται την στιγμή που φοράτε το δερμάτινό σας. Η χημική συσταση της λακ μπορει να ξεβάψει το δερμάτινό σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν τεχνικές επισκευής η ολικής βαφης του ρούχου που αναλαμβάνουμε εμείς για εσάς.
Υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής χρώματος, αλλά είναι κάτι που θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής απο την βαφή στο ίδιο χρώμα. Γιατί, στα σημεία τριβής και αν η αλλαγή χρώματος ειναι απο ένα ανοιχτό χρώμα σε ένα σκούρο, θα υπάρχει μια βάση ανοικτού χρώματος που με την παραμικρή γρατζουνιά θα φαίνεται πολύ έντονα.
Για την αποθήκευση του δερμάτινού σας δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη προστασία. Μπορείτε να το προστατέψετε απο την σκόνη με μια πάνινη και ποτε πλαστική θήκη ρούχων.
Προσοχή οι παραπάνω οδηγίες αφορουν μόνο τα δερμάτινα με κατεργασία νάπα.

 

 

Σουετ ή Καστορ.

καστορ σουετ giama

 Μια επίσης διαδεδομένη τεχνική, λιγότερο ανθεκτική που λεκιάζει εύκολα και δεν αντέχει ιδιαίτερα στην βροχή παρότι τα δερματα πλέον εχουν υποστεί νέες τεχνικές αδιαβροχοποίησης. Ξεχωρίζει για το φινετσάτο αποτέλεσμα και την υφή που θυμίζει βελούδο. Καλό είναι να προφυλάσσεται ο γιακάς με ενα επιπλέον κομμάτι δέρμα νάπα γιατί εχει την ιδιότητα να αποροφά το λίπος από το ανθρώπινο δέρμα και ο λεκές δεν καθαρίζεται.

Οδηγίες Συντήρησης και Καθαρισμού δέρματος κατεργασίας Σουέτ.
Καθαρίζεται μόνο απο εξειδικευμένα καθαριστήρια και οι διαδικασία στηρίζεται εν μέρει στην τριβή, γεγονός που οδηγεί σε μικρό αποχρωματισμό.
Δεν μπορεί να βαφτεί.
Μπορείτε να το προστατέψετε απο την σκόνη με μια πάνινη και ποτε πλαστική θήκη ρούχων.

 

Ναμπουκ η Σαμουα.

ναμπουκ σαμουα giama

 

Μια τεχνική που εφαρμόζεται στο δέρμα απο μοσχάρι και θυμίζει πολυ το σουετ με τις ίδιες ιδιότητες.

Οδηγίες Συντήρησης και Καθαρισμού δέρματος κατεργασίας Νάμπουκ.
Καθαρίζεται μόνο απο εξειδικευμένα καθαριστήρια και οι διαδικασία στηρίζεται εν μέρει στην τριβή, γεγονός που οδηγεί σε μικρό αποχρωματισμό.
Δεν μπορεί να βαφτεί.
Μπορείτε να το προστατέψετε απο την σκόνη με μια πάνινη και ποτε πλαστική θήκη ρούχων.

Τέλος υπάρχουν και οι λιγότερο διαδεδομένες τεχνικές: Λαδίου, Ανελίνης - Κεριού που δίνουν μια πιο ξεχωριστή εικόνα (αντικέ – vintage – used) ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που επιδιώκουμε.

 

Σε αυτές τις τεχνικές δεν μπορεί να γίνει καθαρισμός ούτε να περαστει κάποιο λάδι γιατί εχουν την ιδιότητα να το απορροφούν.
Μπορείτε να το προστατέψετε απο την σκόνη με μια πάνινη και ποτε πλαστική θήκη ρούχων.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας